NOG VRAGEN? NEEM CONTACT OP.

vocallogopedie@gmail.com       +32 (0)479 688 853       

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • LinkedIn - White Circle

© 2017 Vocal Logopedie - Alle rechten voorbehouden

ARTICULATIETRAINING

Streeft u naar een verzorgde, niet-regoniaal gekleurde uitspraak?

Dan bent u bij een stemcoach aan het juiste adres. De stemcoach leert u klinkers, tweeklanken en medeklinkers zorgvuldig uit te spreken. Aan de hand van gerichte oefeningen ontwikkelt u eveneens inzicht in hoe klanken aan elkaar gebonden worden en hoe ze elkaar beïnvloeden. Daarnaast is het belangrijk dat je alle klanken correct kunt maken. Zijn er bepaalde klanken die u moeilijk kan uitspreken? Is de positie van uw tong foutief tijdens spreken en slikken? Dit moet eerst aangepakt worden alvorens we jouw uitspraak kunnen optimaliseren. 

Uitspraak en stemgeving zijn onlosmakelijk verbonden aan elkaar. Duidelijk articuleren met een goede ademtechniek kan uw stem onlasten en spanning in de keel verminderen. 

Na een intakegesprek wordt een een individueel coachingstraject van 10 sessies opgesteld en krijgt u nadien een boek en materiaal aangeboden. In samenwerking met Bernadette Timmermans wordt er gewerkt met Klink Klaar. In dit boek zitten handige audiofragmenten waarmee u thuis aan de slag kan. Het is ook mogelijk om een sessie in groep te organiseren in uw bedrijf of organisatie. 

       Een aantal belangrijke aspecten voor een verzorgde en duidelijke uitspraak

1.

Focus op een ontspannen articulatie. Spreken moet te allen tijden aangenaam aanvoelen. Articuleren betekent niet uw mond zo breed mogelijk trekken.

2.

Soepele spierbewegingen zorgen voor een pittigere articulatie. Start alvast met fitness voor uw tong en lippen. 

3.

Zorg voor voldoende kaakval. Grote, verticale articulatiebewegingen bij open klanken zorgt ervoor dat u luider en langzamer zal spreken. 

4.

Pittigheidsoefeningen zoals tongtwister zorgen voor een veerkrachtige articulatie en stimuleren het loslaten van het middenrif. 

5.

Verzorg uw tweeklanken. Bij tweeklanken is er een verglijding van de ene klinker naar de andere.