Streef je naar een verzorgde, niet-regoniaal gekleurde uitspraak?

Dan ben je bij een stemcoach aan het juiste adres. De stemcoach leert je klinkers, tweeklanken en medeklinkers zorgvuldig uit te spreken. Aan de hand van gerichte oefeningen ontwikkel je eveneens inzicht in hoe klanken aan elkaar gebonden worden en hoe ze elkaar beïnvloeden. Daarnaast is het belangrijk dat je alle klanken correct kunt vormen. Zijn er bepaalde klanken die je moeilijk kan uitspreken? Is de positie van jouw tong foutief tijdens spreken en slikken? Dit moet eerst aangepakt worden alvorens we jouw uitspraak kunnen optimaliseren. 

Uitspraak en stemgeving zijn onlosmakelijk verbonden aan elkaar. Duidelijk articuleren met een goede ademtechniek kan jouw stem ontlasten en spanning in de keel verminderen. 

Er wordt steeds gebruik gemaakt voor het boek Klink Klaar van Bernadette Timmermans. Je vindt het tevens in onze webshop.

                                                                       

                                                                                  In samenwerking met:

                                                                                  

       Een aantal tips: 

1.

Focus op een ontspannen articulatie. Spreken moet te allen tijden aangenaam aanvoelen. Articuleren betekent niet uw mond zo breed mogelijk trekken.

2.

Soepele spierbewegingen zorgen voor een pittigere articulatie. Start alvast met fitness voor uw tong en lippen. 

3.

Zorg voor voldoende kaakval. Grote, verticale articulatiebewegingen bij open klanken zorgt ervoor dat u luider en langzamer zal spreken. 

4.

Pittigheidsoefeningen zoals tongtwister zorgen voor een veerkrachtige articulatie en stimuleren het loslaten van het middenrif. 

5.

Verzorg uw tweeklanken. Bij tweeklanken is er een verglijding van de ene klinker naar de andere. 

NOG VRAGEN? NEEM CONTACT OP.

vocallogopedie@gmail.com       +32 (0)479 688 853       

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • LinkedIn - White Circle

© 2017 Vocal Logopedie - Alle rechten voorbehouden