Logopediste en grafische vormgeving Voice Tools.

In de eerste plaats werk ik als logopediste in onze praktijk. Daarnaast help ik Anouk bij de grafische vormgeving van het materiaal dat we aanbieden via onze webshop. 

We trachten oefeningen steeds zo goed mogelijk te onderbouwen en vinden het belangrijk dat je jouw eigen coach wordt. Een multisensoriële aanpak waarbij alle zintuigen worden ingezet als feedbackmechanisme.

Ontdek hier alle producten:

Mijn opleiding en achtergrond

In Leuven heb ik mijn Master in de Logopedische en Audiologische Wetenschappen behaald. In mijn laatste jaar kreeg ik de opportuniteit om 10 weken stage te volgen bij Bernadette Timmermans. Hier heb ik veel geleerd over de begeleiding van beroepssprekers en studenten in opleiding aan het RITCS. In kader van mijn masterproef onderzocht ik of leerkrachten al dan niet meer stembelasting ervaren wanneer ze les geven in een taal anders dan hun eigen moedertaal.

Klik om de volledige masterproef te lezen:

Leidt lesgeven in een tweede taal tot een verschil in akoestische parameters met hogere stembelasting tot gevolg?

 

Nadien heb ik een Master Management en Beleid in de gezondheidszorg gevolgd en start ik in september 2020 met een Verkorte Educatieve Masteropleiding om mijn pedagogische en (vak)didactische vaardigheden te verbeteren in een onderzoeksgebaseerde en praktijkgerichte opleiding. 

Vanuit mijn opleiding tracht ik een wetenschappelijke basis te hanteren als basis voor mijn therapie. Dit door mij regelmatig bij te scholen en door oefeningen steeds te visualiseren en de achterliggende theorie te kaderen. Bewustzijn en inzicht in oefeningen is uitermate belangrijk voor een goede progressie. 

Naast mijn werk als logopediste ben ik graag creatief bezig met tekenen, muziek, ontwerpen en sporten.

VoiceTools.jpg

NAVORMINGEN

2020: Oromyofunctionele therapie 1: basiscursus - OMFT.info

2020: Manuele technieken in stemtherapie - Thomas More hogeschool (Dirk Vanneste & Annelies Labaere)

2020: Kinesiotaping in de praktijk: online cursus - Anouk De Vleeschhauwer

2020: Spreken met impact: online cursus - Anouk De Vleeschhauwer

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • LinkedIn - White Circle

© 2017 Vocal Logopedie - Alle rechten voorbehouden