OROMYOFUNCTIONELE THERAPIE BIJ AFWIJKENDE MONDGEWOONTEN

OMFT staat voor oro-myofunctionele therapie. Deze therapievorm wordt ingezet wanneer er afwijkende mondgewoonten vastgesteld worden door de orthodontist, tandarts of logopedist. 

 

Herkent u afwijkende mondgewoonten zoals mondademen, duimzuigen, nagelbijten, verkeerd kauwen, slikken met de tong tegen of tussen de tanden, een lage tongrustpositie de mond die steeds open blijft? Dan zijn dit indicatoren om contact op te nemen met ons. Als gespecialiseerde logopedisten brengen wij via objectief onderzoek alle spierwaarden in beeld. Wanneer er uit het onderzoek blijkt dat er een onevenwicht ontstaan is, zorgen wij dat de juiste mondgewoonten aangeleerd worden en zo het evenwicht wordt hersteld.

 

Wat is het belang van het behandelen van afwijkende mondgewoonten? Wanneer de oro-faciale spieren foutief gebruikt worden, zorgt dit spieronevenwicht voor het mogelijks verplaatsen van gebitselementen (tanden). Het is van het grootste belang om de functie van de spieren te veranderen alvorens de vormverandering door de tandarts of orthodontist aangepakt kan worden. 

 

Contact met de tandartsen en orthodontisten staat centraal binnen onze multi-disciplinaire samenwerking om zo het beste resultaat te bereiken. 

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • LinkedIn - White Circle

© 2017 Vocal Logopedie - Alle rechten voorbehouden