NOG VRAGEN? NEEM CONTACT OP.

vocallogopedie@gmail.com       +32 (0)479 688 853       

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • LinkedIn - White Circle

© 2017 Vocal Logopedie - Alle rechten voorbehouden

WEBINAR

ONTSPANNEND STEMGEVEN

Vaak een krop in de keel? Moet u vaak kuchen en hoesten zonder duidelijke aanleiding? Heeft u het gevoel dat stemgeving inspanning vraagt?

 

Spanningsgerelateerde klachten hebben een (in)directe invloed op uw stem. Spierspanning in de hoofd- en halsregio kan heesheid en stemvermoeidheid tot gevolg hebben. Daarnaast kan verkeerd stemgebruik en langdurig spreken spierspanning in de hand werken. Een functioneel stemprobleem kan op termijn leiden tot afwijkingen van de stembanden of een organisch stemprobleem (bv. stembandknobbels). Een ontspannen stemgeving en strottenhoofd zorgen ervoor dat u stem verder draagt, dieper en warmer klinkt en dat stemgeving comfortabel aanvoelt.  

De volgende zaken komen aan bod: 

  1. Invloed van spanning in hoofd- en halsregio op onze stemgeving

  2. Stemopwarmingsoefeningen

  3. Laryngaele massage

  4. Stretchoefeningen in functie van uw stem

  5. Inleiding op vibrant voice technique en kinesiotaping

Wat houdt een webinar in?

 

Een webinar is een online workshop die u op uw eigen tempo kunt volgen. Momenteel is het enkel mogelijk om de webinars in het Nederlands te volgen.  Via bovenstaande knop kan u zich inschrijven voor de webinar. Na betaling krijgt u een cursus en materiaal opgestuurd per post. De oefeningen worden steeds in een korte video uitgelegd. Via een link krijgt u toegang tot een Dropbox waar u alle video's kan raadplagen waar en wanneer u maar wil. 

Alvast veel oefenplezier!