Nog vragen? neem contact op!

vocallogopedie@gmail.com       +32 (0)479 688 853       

  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn Social Icon

© 2017 by Anouk De Vleeschhauwer. Proudly created with Wix.com

Dit betreft het optimaliseren van de spreek- en zangstem. Een krachtigere stem ontwikkelen, stemtechniek verbeteren, meer warmte toevoegen aan uw stem, stemvermoeidheid voorkomen... Samen werken we aan de juiste stemgeving in functie van de eigen mogelijkheden en behoeftes. Een aantal zaken die aan bod komen zijn: ademhaling, ademsteun, resonantie, klankprojectie, stabiliteit en mindset. Dit wordt aan de hand van verschillende oefeningen toegepast. 

Daarnaast kan uw stem worden aangepast in functie van uw eigen identiteit en gender. Genderperceptie wordt mede bepaald door de stem. Het geïdentificeerd worden als man of vrouw is een belangrijk aspect voor transvrouwen en -mannen. Op zoek gaan naar een stem die bij jouw persoonlijk past, is essentieel. Ik begeleid u graag tijdens uw transitie. 

Tot slot is het te snel en te veel inademen, met andere woorden het overademen een veel voorkomend probleem. Hyperventilatie kan heel duidelijk zichtbaar zijn of net heel subtiel. Sommige mensen zijn zich er helemaal niet van bewust. Hyperventilatie is veel meer dan enkel een verkeerde ademhaling. Het geeft allerlei klachten en vraagt om een holistische aanpak.