Interdisciplinaire samenwerking om jou nog beter te helpen

Elke maand organiseren we in onze praktijk een interdisciplinaire stemkliniek. Dit in samenwerking van NKO-arts dr. Olivia Vandenbulcke zodanig dat we medische beeldvorming en klinische gegevens vanuit verschillende paramedische disciplines naast elkaar kunnen leggen.

 

Zo kunnen wij jou als professionele spreker of zanger optimaal begeleiden.   

NKO-arts dr. Olivia Vandenbulcke start met een laryngostroboscopisch onderzoek. Hierbij zal zij met een flexibele scoop via de neus naar jouw stembanden kijken.  Dit geeft een duidelijk beeld van de mobiliteit van jouw stembanden en de aan- of afwezigheid van een organisch letsel. 

Logopedist Anouk De Vleeschhauwer zal vervolgens een stemonderzoek uitvoeren. Naast een vragenlijst en observaties, houdt dit voornamelijk een aantal objectieve metingen in waarbij jij door een microfoon glijtonen, zweltonen, klanken... zal produceren. Aan de hand van deze resultaten kan er een uitspraak over jouw stemkwaliteit, register en mate van heesheid worden gedaan. 

Ostepaat Kevin Boddaert bekijkt het lichaam met zijn stemprobleem in zijn totaliteit en zorgt dat de belastbaarheid terug hersteld wordt. Op die manier kan de stem weer belast worden en normaal functioneren.Verhoogde spanning in de hoofd- en halsregio en middenrif kan aanleiding geven tot stemproblemen. Verkeerd gebruik van uw stem kan een verhoogde musculaire spanning in de hand werken. Deze functionele veranderingen kunnen de belastbaarheid van de stem verminderen.

Zangcoach Kristel Lamerichs bekijkt jouw vocale mogelijkheden en struikelblokken als zanger. Aan de hand van een aantal oefeningen brengt zij jouw werkpunten als zanger in kaart. 

Psycholoog Lieve Van Gool luistert in een eerste gesprek naar jouw vragen omtrent stress, burn-out, faalangst en perfectionisme. Dit zijn veel voorkomende topics bij mensen met stemklachten. Stress heeft een belangrijke invloed op jouw stem en beperkt het functioneren van jouw stem. 

Een afspraak maken kan uitsluitend telefonisch of via e-mail. Op die manier is het mogelijk om de agenda's van de verschillende therapeuten en de NKO-arts op elkaar af te stemmen zodanig dat je aansluitend alle onderzoeken kan ondergaan. 

Dit om vlotte en efficiënte zorg aan te bieden. 

T: +32 479 68 88 53

M: info@vocallogopedie.com

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • LinkedIn - White Circle

Molièrelaan 188 - 1050 Elsene

+32 479 688 853

Alle prijzen zijn steeds incl. btw.  (logopedie en psychologie zijn vrijgesteld van btw)

© 2017 Vocal Logopedie - Alle rechten voorbehouden