NOG VRAGEN? NEEM CONTACT OP.

vocallogopedie@gmail.com       +32 (0)479 688 853       

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • LinkedIn - White Circle

© 2017 Vocal Logopedie - Alle rechten voorbehouden

STEMTRAINING

Neem deel aan onze eendaagse stemtraining voor professionelen

MAANDAG 29 JUNI 2020

Zou u graag met een warme, draagkrachtige stem willen spreken op een natuurlijke toonhoogte? Wenst u controle over uw stemgeluid en ademhaling? Daar kunnen wij u bij helpen!

 

Spreken is bij mensen het meest gebruikte communicatiemiddel. In veel beroepen moeten mensen hun stem vaak gebruiken, bijvoorbeeld in het onderwijs, verkoop, radio, televisie, bedrijven... Omwille van beperkte stemcontrole, kunt u in uw spreken en dus in uw functioneren belemmerd worden. Als u spreekt, geeft u behalve de inhoud van uw woorden ook informatie over emoties. U kunt bijvoorbeeld dezelfde zin koel en afstandelijk of warm en hartelijk uitspreken. Afwijkend stemgeluid kan daarom een verkeerde indruk van uw stemming geven. 

Een goede stemtechniek draagt bij tot uw presence als spreker. U kan uw stem helder en krachtig maken indien u voor een grote zaal spreekt of net zachter gaan inzetten in een andere setting. Stemtraining leert u de juiste toonhoogte te vinden en te variëren in uw stemgebruik. 

Na een intakegesprek wordt een een individueel coachingstraject van 10 sessies opgesteld en krijgt u nadien een cursus en materiaal aangeboden op uw maat. Het is ook mogelijk om een sessie in groep te organiseren in uw bedrijf of organisatie. 

                     Een aantal belangrijke aspecten voor helder en gezond stemgebruik

1.

Vind de juiste houding. Een goede houding is variëren in houdingen. Beweeg dynamisch en spreek uw publiek aan. 

2.

Vermijd keelspanning. Spanning ter hoogte van de keel beperkt de flexibiliteit van uw strottenhoofd en dus van uw stem. 

3.

Maak tijd voor een goede stemopwarming. Net als topsporters worden blessures vermeden door een goede warm up en cool down van de stemspieren. 

4.

Beheers een lage buikademhaling en ademsteun en geef uw stem meer kracht.

5.

Spreek op een natuurlijke toonhoogte. Spreken met een te hoge of te lage stem is belastend voor uw stembanden. 

6.

Projecteer uw klank naar uw publiek. Een voorwaartse stemprojectie geeft een heldere en geresoneerde klank. Uw stem zal met minder inspanning verder dragen. 

7.

Creëer ruimte in uw mond- en keelholte. Een grote klankkast zal meer geluid voortdragen. Uw tong en gehemelte zijn hierbij van essentieel belang.